PODZIEL SIĘ

Tweet foto: © 2017 Telewizja Kablowa Bełchatów / www.ebelchatow.pl

10 dwuosobowych drużyn uczniów Technikum Gastronomicznego oraz Szkoły Branżowej I stopnia nr 2 walczyło o tytuł Masterschefa. Konkurs zorganizowano w ZSP nr 4 w ramach Tygodnia Przedsiębiorczości.

Uczniowie na przygotowanie potraw mieli 2 godziny. Dania przyrządzone przez drużyny choć zupełnie dowolne, musiały jednak nawiązywać do smaków jesieni.

Od polędwiczek wieprzowych z karemlizowanym jabłkiem, pizzę z dynią po szarlotkę z lodami. Uczniowie przygotowali tak różnorodne i smaczne dania, że jury miało olbrzymi problem z wyborem najlepszych.

Wygrała żeńska drużyna – Sandra Prorok i Natalia Gołuch, które przygotowały dynię piżmową faszerowaną kurczakiem, pieczarkami i papryką. W nagrodę dziewczyny otrzymały sprzęt AGD. Drugie miejsce wywalczyli Ida Lis i Jakub Papuga za polędwiczki z karmelizowanym jabłkiem, a trzecie Małgorzata Włodarczyk i Magdalena Rymarz za muszle z nadzieniem orzechowo- owocowym zapiekane w śliwkowym sosie.
Konkurs organizowany był już po raz 5.

TKB – Walczyli o tytuł "Masterschefa" – 15.11.2017

TagiAktualnościBełchatówZSP nr 4konkurs kulinarny

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Informujemy, że na stronie ebelchatow.pl komentarze podlegają moderacji. Zostaną opublikowanie wkrótce po akceptacji.

Please enter your comment!
Please enter your name here